Mukteda Sadr: ABD aptalca politikalar izliyor Yazıya git

PDF olarak indirmek için yazdırma penceresinde hedef olarak “PDF olarak kaydet” seçeneğini işaretleyin.

Yakın Doğu Haber
IRAK
04 Aralık 2006 · 01:00

Mukteda Sadr: ABD aptalca politikalar izliyor

SAAF- Irak’ın etkili liderlerinden Mukteda Sadr, elini Sünni ya da Şii herhangi bir Iraklının kanına bulaştıran herkesin karşısında olduğunu söyledi.

SAAF- Irak’ın etkili liderlerinden Mukteda Sadr, elini Sünni ya da Şii herhangi bir Iraklının kanına bulaştıran herkesin karşısında olduğunu söyledi.

 

Irak’ın Necef kentinde Alman haber ajansı muhabirine demeç veren Mukteda Sadr, ABD’yi dünya halklarına karşı “aptalca politikalar” izlemekle suçlayarak “Amerika, küreselleşme çerçevesinde dünyada hâkimiyet kurmak istiyor; bu aptalca politikalar, dünyadaki halkların Amerika’dan daha çok nefret duymasına sebep oluyor” dedi.

 

Irak’taki iç karışıklıklara da değinen Sadr, elini Sünni ya da Şii herhangi bir Iraklının kanına bulaştıran herkesin karşısında olduğunu belirterek, Irak halkının, Irak’ın birliğini bozmaya çalışan Batılıların komplolarına düşmemesi gerektiğini söyledi.

 

Kimi siyasi grupları milli olmamakla suçlayan bazı siyasi grupları da eleştirerek, “Iraklılar, yaşanan bu dönemi birlik ve beraberlik içerisinde geçirerek Irak halkının düşmanlarının heveslerini boşa çıkarmalıdır” dedi.

Yakın Doğu Haber
ydh.com.tr
Bu belge 19.08.2026 18:42 tarihinde alınmıştır.
https://ydh.com.tr/d/232/mukteda-sadr-abd-aptalca-politikalar-izliyor