Son Dakika
İnşa

Mukteda Sadr: ABD aptalca politikalar izliyor

04 Aralık 2006 01:00 Bu sayfayı yazdır

SAAF- Irak’ın etkili liderlerinden Mukteda Sadr, elini Sünni ya da Şii herhangi bir Iraklının kanına bulaştıran herkesin karşısında olduğunu söyledi.

Mukteda Sadr: ABD aptalca politikalar izliyor
Mukteda Sadr: ABD aptalca politikalar izliyor YDH
Yazı boyutu
100%
1 dk okuma

SAAF- Irak’ın etkili liderlerinden Mukteda Sadr, elini Sünni ya da Şii herhangi bir Iraklının kanına bulaştıran herkesin karşısında olduğunu söyledi.

 

Irak’ın Necef kentinde Alman haber ajansı muhabirine demeç veren Mukteda Sadr, ABD’yi dünya halklarına karşı “aptalca politikalar” izlemekle suçlayarak “Amerika, küreselleşme çerçevesinde dünyada hâkimiyet kurmak istiyor; bu aptalca politikalar, dünyadaki halkların Amerika’dan daha çok nefret duymasına sebep oluyor” dedi.

 

Irak’taki iç karışıklıklara da değinen Sadr, elini Sünni ya da Şii herhangi bir Iraklının kanına bulaştıran herkesin karşısında olduğunu belirterek, Irak halkının, Irak’ın birliğini bozmaya çalışan Batılıların komplolarına düşmemesi gerektiğini söyledi.

 

Kimi siyasi grupları milli olmamakla suçlayan bazı siyasi grupları da eleştirerek, “Iraklılar, yaşanan bu dönemi birlik ve beraberlik içerisinde geçirerek Irak halkının düşmanlarının heveslerini boşa çıkarmalıdır” dedi.

İlgili Haberler