Lübnan’da çatışmalar yeniden başladı

01 Ocak 1970

SAAF-Dün yapılan ikinci ateşkesten sonra bir süre sakinleşen Lübnan’daki Nehru’l- Bared Filsitin

SAAF-Dün yapılan ikinci ateşkesten sonra bir süre sakinleşen Lübnan’daki Nehru’l- Bared Filsitin mülteci kampındaki çatışmaların yeniden başladığı bildiriliyor.

 

El-Arabiya televizyonunun son dakika gelişmesi olarak bildirdiğine göre Lübnan’ın kuzeyindeki Trablus kentinde yer alan Nehru’l- Bared Filsitin mülteci kamı çevresinde kuşatmayı sürdüren Lübnan ordusu ile Fethu’l- İslam militanları arasındaki çatışmalar yeniden başladı.

 

Çatışmaların Fethu’l- İslam militanlarının kampın kuzey girişine sızmaya çalışmaları üzerine yeniden başladığını bildiren el-Arabiya televizyonu, Fethu’l- İslam militanlarının diğer Filistinli grupların silahlarını kullandığını öne sürdü.

 

Öte yandan Lübnan ordusu Fethu’l- İslam militanlarını sivilleri kalkan olarak kullanmakla suçladı ve örgütün kampa giren insani yardım araçlarına hatta ambulanslara ateş açtığını belirtti.

 

El-Cezire’ye açıklama yapan bir Fethu’l- İslam militanı, Lübnan ordusuyla yapılan ateşkese bağlı olduklarını bildirirken, Lübnan ordusu yapılan ateşkesi tanımadığını açıkladı.