Lübnan’da çatışmalar yeniden başladı
SAAF-Dün yapılan ikinci ateşkesten sonra bir süre sakinleşen Lübnan’daki Nehru’l- Bared Filsitin
SAAF-Dün yapılan ikinci ateşkesten sonra bir süre sakinleşen Lübnan’daki Nehru’l- Bared Filsitin mülteci kampındaki çatışmaların yeniden başladığı bildiriliyor.
El-Arabiya televizyonunun son dakika gelişmesi olarak bildirdiğine göre Lübnan’ın kuzeyindeki Trablus kentinde yer alan Nehru’l- Bared Filsitin mülteci kamı çevresinde kuşatmayı sürdüren Lübnan ordusu ile Fethu’l- İslam militanları arasındaki çatışmalar yeniden başladı.
Çatışmaların Fethu’l- İslam militanlarının kampın kuzey girişine sızmaya çalışmaları üzerine yeniden başladığını bildiren el-Arabiya televizyonu, Fethu’l- İslam militanlarının diğer Filistinli grupların silahlarını kullandığını öne sürdü.
Öte yandan Lübnan ordusu Fethu’l- İslam militanlarını sivilleri kalkan olarak kullanmakla suçladı ve örgütün kampa giren insani yardım araçlarına hatta ambulanslara ateş açtığını belirtti.
El-Cezire’ye açıklama yapan bir Fethu’l- İslam militanı, Lübnan ordusuyla yapılan ateşkese bağlı olduklarını bildirirken, Lübnan ordusu yapılan ateşkesi tanımadığını açıkladı.
İlgili Haberler
Aun, İsrail hiçbir talebi kabul etmezken müzakerelerde ısrar ediyor
30 Ekim 2026 08:30
Hizbullah’tan Lula’ya tebrik, Küba’ya destek
29 Ekim 2026 22:22
İsrail ordusu Güney Lübnan’da çok sayıda bölgeyi hedef aldı
29 Ekim 2026 13:46
Washington’ın Lübnan baskısı Hizbullah dışındaki isimlere uzanıyor
29 Ekim 2026 08:11
