YDH-Hizbullah Merkez Komite Üyesi Şeyh Muhammed Yezbek, Lübnan direnişinin her türlü beklenmedik gelişmeye hazırlıklı olduğunu söyledi.

 

Lübnan’ın doğusundaki Baalbek kentinde halka hitap eden Şeyh Muhammed Yezbek, Direniş’in her türlü sürpriz gelişmeye hazırlıklı olduğunu belirtti ve “Direniş, Lübnan düşmanlarının her türlü haydutluğuna her zaman ve mekanda cevap vermeye hazırdır” dedi.

 

“Şu an idealler açısından fevkalade iyi bir durumda olan Direniş, her zamankinden daha güçlü ve daha donanımlıdır ve yenilmiş olan düşmanı pusuda beklemektedir” diyen Şeyh Yezbek, Amerika’nın Arap ülkelerine düşman olarak İsrail’i değil İran’ı gösterdiğini söyledi ve Amerika’yı Lübnan’ı da tıpkı Irak gibi mezhep fitnesi tuzağına düşürmeye çalışmakla suçladı.

 

ABD Başkanı George Bush’un “Lübnan’ın güvenliği ve istikrarı ABD’nin ulusal güvenliğinin kapsamı içerisinde yer almaktadır. ABD demokrasiyi korumak için Lübnan hükümetini desteklemektedir” yönündeki açıklamasını değerlendiren Şeyh Yezbek “Lübnan ABD’nin eyaletlerinden biri değildir. Bush veya diğer ABD’li yetkililer Lübnan’daki uğursuz hedeflerine ulaşmak için Lübnan’ın iç işlerine karışamazlar” diye konuştu.