Hizbullah Merkez Komite Üyesi Şeyh Muhammed Yezbek, Lübnan direnişinin her türlü
YDH-Hizbullah Merkez Komite Üyesi Şeyh Muhammed Yezbek, Lübnan direnişinin her türlü beklenmedik gelişmeye hazırlıklı olduğunu söyledi.
YDH-Hizbullah Merkez Komite Üyesi Şeyh Muhammed Yezbek, Lübnan direnişinin her türlü beklenmedik gelişmeye hazırlıklı olduğunu söyledi.
Lübnan’ın doğusundaki Baalbek kentinde halka hitap eden Şeyh Muhammed Yezbek, Direniş’in her türlü sürpriz gelişmeye hazırlıklı olduğunu belirtti ve “Direniş, Lübnan düşmanlarının her türlü haydutluğuna her zaman ve mekanda cevap vermeye hazırdır” dedi.
“Şu an idealler açısından fevkalade iyi bir durumda olan Direniş, her zamankinden daha güçlü ve daha donanımlıdır ve yenilmiş olan düşmanı pusuda beklemektedir” diyen Şeyh Yezbek, Amerika’nın Arap ülkelerine düşman olarak İsrail’i değil İran’ı gösterdiğini söyledi ve Amerika’yı Lübnan’ı da tıpkı Irak gibi mezhep fitnesi tuzağına düşürmeye çalışmakla suçladı.
ABD Başkanı George Bush’un “Lübnan’ın güvenliği ve istikrarı ABD’nin ulusal güvenliğinin kapsamı içerisinde yer almaktadır. ABD demokrasiyi korumak için Lübnan hükümetini desteklemektedir” yönündeki açıklamasını değerlendiren Şeyh Yezbek “Lübnan ABD’nin eyaletlerinden biri değildir. Bush veya diğer ABD’li yetkililer Lübnan’daki uğursuz hedeflerine ulaşmak için Lübnan’ın iç işlerine karışamazlar” diye konuştu.
İlgili Haberler
İsrailli merkez, Lübnan ordusu subaylarını fişledi
23 Eylül 2026 09:28
Güney Lübnan’da hava saldırısı, topçu ateşi ve yıkım
21 Eylül 2026 17:03
Trump’tan Aun’a saldırılar altında “barış ve güvenlik” mesajı
21 Eylül 2026 16:53
Hizbullah'tan Ali Tahir cephesiyle ilgili ilk resmi açıklama
20 Eylül 2026 23:50
