Mukteda Sadr, Erbil’e gitti

img
Mukteda Sadr, Erbil’e gitti YDH

YDH- Irak’ın etkili siyasi liderlerinden Mukteda Sadr, Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani ile görüşmelerde bulunmak üzere Erbil’e gitti.




 

YDH- Irak’ın etkili siyasi liderlerinden Mukteda Sadr, Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani ile görüşmelerde bulunmak üzere Erbil’e gitti.

Kurdpress haber ajansının bildirdiğine göre bugün bir basın toplantısı düzenleyen Sadr grubu Sözcüsü Salah el-Ubeydi, Sadr Hareketi Lideri Mukteda Sadr’ın Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani ile görüşmek için Erbil’e gideceğini belirterek, görüşmelerden sonra Necef’e döneceğini söyledi.

Salah el-Ubeydi, Mukteda Sadr’ın Sadr Hareketi’nin Irak meclisindeki grubu olan Ahrar grubunun ülkede yaşanan siyasi bunalımın çözümü için başlatılacak diyaloglara katılmakla görevlendirdiğini belirterek Sadr’ın Erbil ziyaretinin amacının da yaşanan bunalımın çözümüne yönelik temaslarda bulunmak olduğunu söyledi.

Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, Iraklı siyasi liderlerden Irak’ta yaşanan siyasi bunalımın çözümü için görüşmelerde bulunmak üzere Erbil’e gelmelerini istemişti.

Barzani, daha önce el-Irakiye Lideri İyad Allavi, Irak İslami Yüksek Konseyi liderlerinden Adil Abdulmehdi ve Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani ile görüşmelerde bulunmuştu.

Gelecek hafta Erbil’de yapılacak toplantıda Kürdistan Bölgesel Yönetimi ile Irak Merkezi hükümeti arasındaki sorunların ve Başbakan Nuri el-Malki ile el-Irakiye arasında Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi hakkında verilen tutuklama kararı sonrasında yaşanan gerilimin görüşülmesi bekleniyor.

Öte yandan Irak Meclisi Başkan Yardımcılarından Arif Tayfur, Erbil’de yapılacak görüşmelere Başbakan Nuri el-Maliki’nin dışındaki tüm siyasi liderlerin katılacağını açıkladı.