Hizbullah bir Sikorsky helikopteri düşürdü

img
Hizbullah bir Sikorsky helikopteri düşürdü YDH

SAAF-Hizbullah’a bağlı İslami Direniş güçlerinin İsrail ordusuna ait bir Sikorsky helikopterini




SAAF-Hizbullah’a bağlı İslami Direniş güçlerinin İsrail ordusuna ait bir Sikorsky helikopterini düşürdüğü bildiriliyor.

 

İsrail istihbaratına yakınlığıyla bilinen Debka internet sitesiyle Haaretz gazetesine ait internet sitesinin bildirdiğine göre Hizbullah savaşçıları İsrail’in güney Lübnan’daki merkez cephesinde İsrail ordusuna ait bir Sikorsky helikopterini düşürdü.

 

İsrail kaynakları, helikopterin 4 kişilik personelinden haber alınamadığını ifade ediyor.

 

 

Anadolu Ajansı ise haberle ilgili olarak şu ayrıntılara yer verdi.

 

Ordu açıklamasında, helikopterin vurularak düşürüldüğü doğrulanarak, belirlenemeyen sayıda yaralanan olduğu bildirildi. İsrail televizyonu 10'uncu kanalı da, Lübnan'ın güneyinde bir İsrail helikopterinin tank savar füzesiyle düşürüldüğünü duyurdu.

 

Haberde, helikopterin düşürülmesi sonucu ölen ya da yaralananlar olduğu kaydedildi, ancak bir sayı verilmedi. Lübnan kaynakları ve Hizbullah örgütü, Hizbullah gerillalarının Lübnan'ın güneyinde bir İsrail helikopterini düşürdüğünü açıklamıştı.

 

Hizbullah'ın El Manar televizyonunda, İsrail askeri helikopterinin Yeter köyü yakınındaki Meryemin vadisinde düşürüldüğü kaydedilmişti. Bu arada, Hizbullah açıklamasında helikopterin ''Vaat'' adındaki yeni tip bir füzeyle düşürüldüğü belirtildi.

 

İsrail- Hizbullah savaşının başlamasından bu yana ilk kez bir İsrail helikopterinin vurularak düşürüldüğü belirtiliyor. BM'nin Lübnan'daki çatışmaların sona erdirilmesi kararından sonra taraflar ateşkese uyacaklarını açıklamalarına rağmen kararın uygulanması kararı öncesinde çatışmalar sürüyor ve İsrail kara harekatını genişletiyor.

 

BM kararının kabülünden sonra ateşkesin uygulanması öncesi kara harekatını genişleterek hava yoluyla Lübnan'ın güneyine yüzlerce asker daha sevkeden İsrail'in askerlerinin bir bölümü bu akşam İsrail-Lübnan sınırının yaklaşık 20-30 kilometre kuzeyindeki Litani nehrine ulaşmıştı. Öte yandan, İsrail radyosu Lübnan'da bugünkü çatışmalarda yaklaşık 100 İsrail askerinin yaralandığını duyurdu.

 

Ordu, 2'si bir tank kazasında 7 askerin öldüğünü ve 70'den fazla askerin yaralandığını doğruladı. İsrail'in bugün başkent Beyrut'un dış mahalleleri dahil Lübnan'a düzenlediği hava saldırılarında yaklaşık 20 kişi ölmüştü. Hizbullah örgütünün İsrail'e en az 30 füze attığı bildiriliyor. Bugünkü çatışmalarda 40'dan fazla Hizbullah militanının da öldürüldüğü kaydediliyor.