Ayetullah Sistani’den Başbakan Maliki konusunda uyarı

img
Ayetullah Sistani’den Başbakan Maliki konusunda uyarı YDH

YDH- Irak’ın en etkili dini otoritesi Ayetullah Ali Sistani’nin Başbakan Nuri el-Maliki’ye güvensizlik oyu verilmesi konusunda uyarıda bulunduğu bildirildi.




 

YDH-Irak’ın en etkili dini otoritesi Ayetullah Ali Sistani’nin Başbakan Nuri el-Maliki’ye güvensizlik oyu verilmesi konusunda uyarıda bulunduğu bildirildi.

Kurdpress haber ajansının bildirdiğine göre Ayetullah Sistani’ye yakın kaynaklar, dün bazı gazetecilere yaptıkları açıklamada “Ayetullah Sistani’nin Sadr Hareketi Lideri Mukteda Sadr’a bir mektup göndererek Şiiler arasında ikilik çıkmasını önlemesini ve mevcut gerginliği diyalog ve müzakere yoluyla çözmesini istedi” dedi.

Kaynakların bildirdiğine göre Ayetullah Sistani mektubunda ayrıca Iraklı siyasi gruplardan Başbakan Nuri el-Maliki’ye verdikleri güvenoyunu geri almak yerine mevcut hükümetteki eksik ve yanlışları ortadan kaldırmalarını istedi.

El-Irakiye ve Kürt gruplar, Başbakan Nuri el-Maliki’yi tek taraflı hareket etmekle ve diktatörlüğe doğru gitmekle suçlayıp Necef ve Erbil’de toplantılar düzenlemiş ve gerekli reformları yapmaması halinde verdikleri güvenoyunu geri almakla tehdit etmişlerdi.