Mısır seçimlerinde 2. Tura kalan adaylar belli oldu

img
Mısır seçimlerinde 2. Tura kalan adaylar belli oldu YDH

YDH- Mısır’da yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde en çok oyu alarak ikinci tura kalan adayları belli oldu.




 

YDH-Mısır’da yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde en çok oyu alarak ikinci tura kalan adayları belli oldu.

Fransız haber ajansının bildirdiğine göre Müslüman Kardeşler cemaati, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Özgürlük ve Adalet Partisi’nin adayı Muhammed Mursi ile devrik diktatör Hüsnü Mübarek’in son Başbakanı Ahmed Şefik’in ikinci tura kaldığını açıkladı.

Müslüman Kardeşlerin internet sitesi cumhurbaşkanlığı seçimleri için kullanılan oyların yüzde 90’ının sayıldığını, Muhammed Mursi ile Ahmed Şefik’in ikinci tura kaldığını ifade ederken Ahmed Şefik’in bürosu henüz bu bilgiyi teyit etmedi.

Müslüman Kardeşlerin daha önce aday olarak gösterdiği Hayrat Şatir’ın adaylığının reddedilmesinden sonra Özgürlük ve Adalet Partisi Muhammed Mursi’yi aday olarak göstermişti.

Seçim öncesinde yapılan anketlerde şans verilen Müslüman Kardeşlerden ayrılan Abdulmunim Ebu’l- Futuh ile Mübarek’in eski Dışişleri Bakanı ve Arap Birliği eski Genel Sekreteri Amr Musa beklenen başarıyı gösteremedi.

Siyasi gözlemciler, ikinci tura Mursi ile Şefik’in kalması durumunda Muhammed Mursi’nin cumhurbaşkanlığına seçilmesinin güçlü bir ihtimal olduğunu ifade ediyorlar.