Lübnan’ın Suriye’ye karşı kullanılmasına izin vermeyeceğiz

img
Lübnan’ın Suriye’ye karşı kullanılmasına izin vermeyeceğiz YDH

YDH- Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman, ülkesinin Suriye konusundaki politikasının doğru olduğunu savunarak Lübnan’ın Suriye’ye karşı bir üs olarak kullanılmasına izin vermeyeceklerini söyledi.




 

YDH-Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman, ülkesinin Suriye konusundaki politikasının doğru olduğunu savunarak Lübnan’ın Suriye’ye karşı bir üs olarak kullanılmasına izin vermeyeceklerini söyledi.

El Menar televizyonunun haberine göre Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman ülkesinin Suirye konusunda izlediği tarafsız politikasını doğru olduğunu belirterek “Bizim Suriyeli mültecilere yönelik davranışımız, 2006 savaşında Suriye’nin biz Lübnanlılara sergilediği davranışa benzemektedir” dedi.

Lübnan’da herhangi bir “güvenli bölge” oluşturulmayacağını ve kendilerinden de böylesi bir talepte bulunulmadığını belirten Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman, “Lübnan’ın el-Kaide’ye silah veya para nakledilen bir üs haline getirilmesine izin vermeyeceğiz” dedi.

Suriyeli muhaliflerin Lübnan üzerinden silahlandırılmasını kabul edemeyeceklerini belirten Mişel Süleyman, “Lübnan’ın Suriye’ye ya da başka bir ülkeye rahatsızlık veren bir üs haline getirilmesini kabul edemeyiz” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman, İsrail’in Lübnan topraklarının bir kısmını hala işgali altında tuttuğunu bu sebeple de Hizbullah’ın silahının durumunu da içerecek şekilde bir ulusal savunma stratejisinin belirlenmesi gerektiğini belirterek siyasi gruplar arasında haziranın ikinci haftasında yapılacak olan toplantıda bu konunun ele alınacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Süleyman, yapılacak toplantıda “Direniş’in silahından olumlu anlamda yararlanılması, mülteci kampları dışındaki Filistinlilerin silahsızlandırılması ve çeşitlik kentlerdeki silahların toplanması” konularının görüşüleceğini söyledi.