Hizbullah 30 İsrail askerini pusuya düşürdü

img
Hizbullah 30 İsrail askerini pusuya düşürdü YDH

SAAF-Hizbullah’ın Lübnan’ın güneyindeki Ayta’ş- Şaab bölgesinde 30 İsrail askerini pusuya




SAAF-Hizbullah’ın Lübnan’ın güneyindeki Ayta’ş- Şaab bölgesinde 30 İsrail askerini pusuya düşürdüğü bunlardan 25’inin öldürüldüğü veya yaralandığı bildiriliyor.

 

El-Cezire televizyonunun bildirdiğine göre Hizbullah bugün bir açıklama yaparak Hizbullah’a bağlı İslami Direniş güçlerinin Lübnan’ın güneyindeki Ayta’ş- Şaab bölgesinde 30 İsrail askerini pusuya düşürdüğünü ve yaşanan çatışmada bunlardan 25 tanesinin öldürüldüğünü veya yaralandığını belirtti.

 

Yapılan açıklamada ayrıca İslami Direniş güçlerinin Lübnan sınırındaki Cebel el-Bat bölgesinde İsrail topraklarına geçerek operasyon düzenlediği ve İsraillilere kayıp verdirildiği bildirildi.

 

İslami Direniş’e bağlı bir savaşçının elindeki Kanas tüfekle savaş meydanından kaçmakta olan bir İsrail askerini öldürdüğü de yapılan açıklamada yer aldı.

 

İsrail 1701 sayılı ateşkes kararına rağmen Lübnan ordu birlikleri sınıra yerleştirilinceye kadar kara harekatını sürdüreceğini bildiriyor.

 

Buna karşın Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrullah, İsrail ordusu Lübnan topraklarında bulunduğu sürece Hizbullah’ın da operasyonlarına devam edeceğini bildirmişti.

 

 

Copyright © 2006 Saafonline - Bütün Hakları saklıdır. Alıntı yaptığınızda lütfen kaynağı bildiriniz.