Maliki: Irakiye liderleriyle ilgili tehlikeli belgeler var

img
Maliki: Irakiye liderleriyle ilgili tehlikeli belgeler var YDH

YDH- Irak Başbakanı Nuri el-Maliki’ye yakın kaynaklar, el-Irakiye İttifakı liderlerinin konumlarını tehlikeye düşürecek itirafların ve belgelerin bulunduğunu açıkladı.




 

YDH-Irak Başbakanı Nuri el-Maliki’ye yakın kaynaklar, el-Irakiye İttifakı liderlerinin konumlarını tehlikeye düşürecek itirafların ve belgelerin bulunduğunu açıkladı.

El Alem televizyonunun haberine göre Irak Başbakanı Nuri el-Maliki’ye yakın kaynaklar, Usame Nuceyfi, Salih Mutlak ve Rafi İsavi gibi el-Irakiye’nin önde gelen liderleriyle ilgili son derece tehlikeli yeni belge ve itirafların bulunduğunu açıkladı.

Maliki’ye yakın kaynaklar, hükümetin düşürülmesine yönelik propagandaların ve saldırıların sürmesi halinde bu belgelerin açıklanabileceğini söyledi.

Belgelerin Halkın Mücahitleri adlı terör örgütünden ayrılan militanlardan elde edildiğini belirten kaynaklar, belgelerin Irak Başbakan Yardımcısı Salih Mutlak’ın Diyala kentinde örgüte maddi destekte bulunduğunu ortaya koyduğunu ifade etti.

Aynı kaynaklar, Neyneva’daki Kürtleri şiddet kullanarak göçe zorlayan ve 2007 yılında çökertilen bir örgütün militanlarının da örgütün Irak Meclis Başkanı Usame Nuceyfi’yle doğrudan ilişkili olduğuna ilişkin itiraflarda bulunduklarını söyledi.

Irak Silahlı Kuvvetler Genel Komutanlığı’nın Irak’taki Amerikan büyükelçiliğinden edindiği belgelerde ise Rafi İsavi’nin Irak dışından gelen yaralı teröristlerin tedavi edilmesi için hastane kurduğu ve Felluce’de cinayetler işlettiği ifade edildi.