Libya’da şiddet tırmanıyor

img
Libya’da şiddet tırmanıyor YDH

YDH- Libya’nın çeşitli bölgelerindeki çatışma ve şiddet olaylarının artarak devam ettiği, bir albaya yapılan saldırıda üç kişinin ağır yaralandığı bildirildi.




 

YDH-Libya’nın çeşitli bölgelerindeki çatışma ve şiddet olaylarının artarak devam ettiği, bir albaya yapılan saldırıda üç kişinin ağır yaralandığı bildirildi.

İran radyo televizyon kurumuna bağlı Merkezi Haber Ajansı’nın Libya muhabirine dayandırdığı haberine göre Libya’nın güneyindeki Sebha kentinde Albay Venis Bu-Hammade’nin aracına düzenlenen saldırıda üç koruma görevlisi ağır yaralandı.

Albay Venis Bu-Hammade’nin Libya Ulusal Geçiş Konseyi tarafından bir süredir yoğun çatışmalara sahne olan Kefre kentindeki olayları önlemek üzere görevlendirildiği bildirilirken Libya güvenlik güçleriyle silahlı milisler arasında yaşanan çatışmalarda da 3 kişinin öldüğü 18 kişinin de yaralandığı açıklandı.

Libya’nın doğusundaki Bingazi kentinde bir okul servisine düzenlenen bombalı saldırıda ölen ya da yaralanan olmadığı bildirilirken aracına yerleştirilen bir mıknatıslı bombanın patlaması sonucu bir Libya güvenlik görevlisinin öldüğü açıklandı.

Bingazi kentindeki Kızılhaç binası yakınlarında düzenlenen bir bombalı saldırıda bir Libyalının ağır yaralandığı, saldırganların Libya’daki Kızılhaç yetkililerini Hıristiyanlık propagandası yapmakla suçladıkları bildirildi.

Öte yandan Libya Ulusal Geçiş Konseyi, Mezde ve Şakika bölgelerinde yaşanan çatışmalar üzerine bir kriz masası oluşturarak bölgeye acil insani yardım ulaştıracak bir komisyon görevlendirdi.