Sadr: Kerkük tüm Iraklılara aittir

img
Sadr: Kerkük tüm Iraklılara aittir YDH

YDH- Irak’ın etkili siyasi liderlerinden Sadr Hareketi Lideri Mukteda Sadr, Kerkük’ün tüm Iraklılara ait olduğunu söyledi.




 

YDH-Irak’ın etkili siyasi liderlerinden Sadr Hareketi Lideri Mukteda Sadr, Kerkük’ün tüm Iraklılara ait olduğunu söyledi.

Irak’tan yayın yapan Sumeriye kanalına demeç veren Sadr Hareketi Lideri Mukteda Sadr, Kerkük meselesiyle ilgili yaptığı açıklamada “Kürt kardeşlerime duyduğum tüm saygıma rağmen şunu söylemeliyim ki Kerkük bir Irak şehridir ve Kürt’üyle, Arap’ıyla, Sünni’siyle, Şii’siyle bu kentte yaşayan tüm Iraklılara aittir” dedi.

Kerkük’teki petrol ve doğalgaz konusunda görüş ayrılıklarının olduğunu belirten Sadr, bu meselenin ise Kerkük’ün Kürdistan Bölgesi’ne bağlanmasıyla bir ilgisinin bulunmadığını söyledi.

Kürt liderlerin Kerkük’ün Kürdistan Bölgesi’ne bağlanması yönünde bir talepte bulunmadığını belirten Mukteda Sadr, “Erbil kentine yaptığım ziyarette Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani ve diğer Kürt yetkililere Kerkük meselesini gündeme getirdim; ama onların hiçbiri Kerkük’ün Kürdistan’a bağlanmasını talep etmedi” dedi.

Mukteda Sadr, Başbakan Nuri el-Maliki’ye güvensizlik oyu verilmesi için Erbil ve Necef’te yapılan toplantıların ardından ilk defa Kerkük meselesiyle ilgili açıklamada bulundu.