Vadi el-Huceyr İsrail mezarlığına döndü

img
Vadi el-Huceyr İsrail mezarlığına döndü YDH

İsrail ordusu savaşın 32. gününde güney Lübnan’daki kara saldırılarını sürdürürken Vadi el-Huceyr bölgesinin İsrail ordusu açısından tam bir mezarlığa dönüştüğü bildiriliyor.




YDH-İsrail ordusu savaşın 32. gününde güney Lübnan’daki kara saldırılarını sürdürürken Vadi el-Huceyr bölgesinin İsrail ordusu açısından tam bir mezarlığa dönüştüğü bildiriliyor.

 

Lübnan’dan yayın yapan es-Sefir gazetesinin internet sitesinde yer alan habere göre Vadi el-Huceyr bölgesinde Hizbullah’a bağlı İslami Direniş güçleriyle İsrail askerleri arasında yaşanan çatışmalarda aralarında subayların da bulunduğu 20 İsrail askeri öldürüldü, 120’den fazla asker de yaralandı.

 

İsrail'den yayın yapan Debka adlı internet sitesi İsrailli yaralıların sayısının 160 olduğunu bildirdi.

 

Gazete, Hizbullah’ın bu bölgede dün gece de 39 İsrail tankını ve çok sayıda buldozeri tahrip ettiğini ayrıca bir İsrail helikopterini de düşürdüğünü belirterek düşürülen helikopterdeki 5 İsrail askerinin öldürüldüğünü yazdı.

 

Es-Sefir gazetesi, imha edilmiş ve yanmakta olan tanklara ait görüntülerin ve resimlerin gazeteciler tarafından kaydedildiğini ve bu görüntülerin İsrail’in verdiği kayıpların büyüklüğünü gösterdiğini ifade etti.

 

Öte yandan İrna Haber Ajansı, Hizbullah güçlerinin güney Lübnan'daki Cibşit köyü civarında İsrail'e ait bir casus uçağını düşürdüğünü bildirdi.  

 

Es-Sefir ayrıca Lübnan Enformasyon Bakanı Gazi el-Aridi’nin tek bir İsrail askeri kalmayana dek İslami Direniş’in operasyonlarını sürdüreceğini ifade ettiğini yazdı.