Maliki’yi deviremeyen Irakiye, Allavi’yi devirme hazırlığında

img
Maliki’yi deviremeyen Irakiye, Allavi’yi devirme hazırlığında YDH

YDH- Başbakan Nuri el-Maliki’yi gensoruyla devirme girişimi başarısız olan el-Irakiye ittifakının İyad Allavi’nin yerine Salih Mutlak’ı getirmeye hazırlandığı bildirildi.




 

YDH-Başbakan Nuri el-Maliki’yi gensoruyla devirme girişimi başarısız olan el-Irakiye ittifakının İyad Allavi’nin yerine Salih Mutlak’ı getirmeye hazırlandığı bildirildi.

Irak’ın “Ur” haber ajansının bildirdiğine göre el-Irakiye ittifakının Ürdün’deki liderleri, Nuri el-Maliki’yi düşürme konusunda yaşanan başarısızlıktan İyad Allavi’yi suçlayarak el-Irakiye’nin başkanlığına Salih Mutlak’ı getirmek için girişim başlattı.

İyad Allavi’nin yerine Salih el-Mutlak’ın getirilmesi için başlatılan girişimle ilgili açıklamada bulunan ve isminin açıklanmasını istemeyen bir kaynak, el-Irakiye’nin en büyük sponsorunun Hamis el-Hancer adlı bir işadamı olduğunu belirterek Amman’da yaşayan Hamis el-Hancer’in, Nuri el-Maliki’nin gensoru ile başbakanlıktan düşürülmesi için başlatılan girişimin başarısızlıkla sonuçlanmasından sonra diğer el-Irakiye üyeleriyle birlikte Allavi’yi değiştirme kararı aldıklarını söyledi.

Salih Mutlak’ın siyasi süreçteki grupların liderleriyle yaptığı son görüşmelerin herhangi bir siyasi öneminin bulunmadığını belirten kaynak, Salih Mutlak’ın bu görüşmeleri el-Irakiye adına konuştuğu ve bir sonraki aşamada İyad Allavi’nin yerine geçeceği mesajını vermek için gerçekleştirdiğini ifade etti.