Semir Kuntar, selfilerin saldırısından yara almadan kurtuldu

img
Semir Kuntar, selfilerin saldırısından yara almadan kurtuldu YDH

YDH- Tunus’taki selefi gruplar Dünya Kudüs günü ve Direniş’e destek etkinliklerine katılanlara kılıçlar ve sopalarla saldırdı.




 

YDH- Tunus’taki selefi gruplar Dünya Kudüs günü ve Direniş’e destek etkinliklerine katılanlara kılıçlar ve sopalarla saldırdı.

Tunus Cumhurbaşkanlığı, selefi grupların Benzert kentinde düzenlenen Dünya Kudüs Günü etkinliklerine yönelik saldırısını kınayan bir açıklama yaptı.

Tunus’ta düzenlenen etkinliklere “İsrail cezaevinde en uzun süre kalan esir” olarak tanınan ve Hizbullah tarafından kurtarılan Semir Kuntar da katılmıştı.

Tunus Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Adnan Munassar, saldırıyı “cahillik ve geri kalmışlık göstergesi” olarak niteledi.

Irak’ın Nehreyn haber ajansı, Dünya Kudüs günü etkinliklerine kılıçlar ve sopalarla saldıran selefilerin Tunus polisi tarafından göz yaşartıcı gaz kullanılarak dağıtıldığını bildirdi.

Tunus İnsan Hakları örgütü yetkilisi Beşir Bin Şerife, ikincisi düzenlenen el-Aksa etkinliklerini düzenleyen tertip komitesinin bulunduğu salona selefilerin kılıçlar ve sopalarla düzenlediği saldırıda çok sayıda kişinin yaralandığını belirterek saldırı mahallinde bulunmasına rağmen polisin bir saat sonra olaylara müdahale ettiğini açıkladı.

Beşir bin Şerife, etkinlikleri düzenleyenlerin saldırıdan kısa bir süre önce Semir Kuntar’ı salondan çıkardığını ve Kuntar’ın saldırıdan etkilenmediğini söyledi.

Direniş’e destek etkinliğini düzenleyen tertip komitesi üyelerinden Selahaddin Masri, Semir Kuntar’ın Tunus medyasına verdiği demeçte Suudi Arabistan’ı ABD ile işbirliği yaparak direnişin en önemli kalesi olan Suriye yönetimini devirmeye çalışmakla suçladığını hatırlatarak, selefilerin saldırıyı Semir Kuntar’ı öldürmek için gerçekleştirdiğini açıkladı.