ABD’nin Maliki hükümetini devirme planı

img
ABD’nin Maliki hükümetini devirme planı YDH

SAAF-Irak’taki bazı diplomatik kaynaklar, ABD’nin Nuri el-Maliki Başbakanlığındaki hükümeti




SAAF-Irak’taki bazı diplomatik kaynaklar, ABD’nin Nuri el-Maliki Başbakanlığındaki hükümeti devirme konusunda plan yaptığını belirtiyor.

 

Kuveyt’te yayınlanan er-Reyu’l- Amm gazetesinin Irak’taki diplomatik kaynaklara dayandırarak verdiği habere göre ABD, Nuri el-Maliki hükümetini devirmek için planlamalara başladı.

 

Gazetenin bildirdiğine göre ABD, Maliki hükümetinin yerine getireceği hükümet konusundaki incelemelerini sürdürürken, Beyaz Saray uzmanları böylesi bir adımın pratik olmayacağı görüşünü ileri sürüyor.

 

ABD’nin bu planının Bağdat’a konuşulmaya başlamasının ardından Iraklı bazı politikacıların bazı Arap ve Batılı ülke başkentlerine yaptıkları ziyaretler dikkat çekici bulunurken, bu ziyaretlerin “Irak için yeni yol haritası” adlı bu plana siyasal zeminler yaratmaya dönük olduğu ifade ediliyor.

 

“Irak için yeni yol haritası” adlı planla Maliki hükümetinin devrilerek yerine İyad Allavi liderliğinde bir hükümetin kurulacağı konuşulurken, İyad Allavi’nin de “Ulusal kurtuluş hükümeti” adlı yeni bir hükümet taslağı sunduğu belirtiliyor.