Fransa istihbaratı, Libya'da askeri üs kurmak için hazırlıklara başladı

img
Fransa istihbaratı, Libya'da askeri üs kurmak için hazırlıklara başladı YDH

YDH- Fransa İstihbaratı, petrol yataklarının bulunduğu Sirte şehrindeki Ras Lanof bölgesinde askeri üs kurmak için hazırlıklara başladı.




 

YDH-Fransa İstihbaratı, petrol yataklarının bulunduğu Sirte şehrindeki Ras Lanof bölgesinde askeri üs kurmak için hazırlıklara başladı.

Cuheyna News'in haberine göre Libya Savunma Bakanlığı'na ait gizli yazışmalarda, Libya topraklarında Fransa'ya ait askeri bir üssün kurulması için Libya'yla Fransa arasında koordineli çalışmalar sürüyor.

Askeri üs için çalışmaların 27 Ağustos’ta başladığı belirten kaynaklar, bir hafta önce Libya'ya üst düzey Fransız askeri heyetinin gittiğini açıkladı.

Libya ordusundan Tuğgeneral Sakr Adam Ceruşi, Alkarzabih'teki askeri üsse geçtiği mesajında, Fransız askeri heyetin 28 Ağustos’ta ulaştığını ve heyetin ziyaretinin bir hafta süreceğini bildirdi.

Fransız askeri heyetinin Libya'da yaptığı temasları sırasında kurulacak askeri üs için, pist, yol, park istasyonu, mühimmat depoları, enerji ağları ve diğer tesisler için araştırmalarda bulunduğu öğrenildi.

Cuheyna News'in iddiasına göre Fransa askeri heyetinin Libya'ya yaptığı ziyarete ilişkin olarak bazı fotoğraflara da ulaşıldı.

Fotoğraflardan anlaşıldığı kadarıyla Fransa askeri heyeti sadece uzman ve mühendislerden değil Fransız özel askeri birliklerinden de oluşuyor.

Uzmanlara göre Fransa, Libya'da kuracağı askeri hava üssünü, Mali'nin kuzeyi başta olmak üzere bölgedeki aşırılık yanlısı silahlı gruplara karşı başlatacağı askeri operasyonda kullanmayı planlıyor.

Uzmanlara göre Fransa ayrıca, kuracağı askeri üsle, Brega ve Ras Lanof'tan Sirte limanına kadar uzanan bölgedeki petrol yatakları üzerindeki hakimiyetini pekiştirmeyi hedefliyor.