Gannuşi: Ordu, ekonomi ve medya laiklerin kontrolünde

img
Gannuşi: Ordu, ekonomi ve medya laiklerin kontrolünde YDH

YDH- Nahda Hareketi lideri Raşid Gannuşi, Tunus'ta ordu, ekonomi ve medyanın laiklerin kontrolü altında olduğunu söyledi.




 

YDH-Nahda Hareketi lideri Raşid Gannuşi, Tunus'ta ordu, ekonomi ve medyanın laiklerin kontrolü altında olduğunu söyledi.

Tunus, Raşid Gannuşi'nin Nahda Hareketi'nin merkezinde selefi bir liderle yaptığı görüşmeyi konuşuyor.

Gizli olarak medyaya sızdırılan ve video paylaşım sitelerinde hızla yayılan görüşmede Nahda Hareketi Lideri Raşid Gannuşi, Tunus'ta ordu, ekonomi ve medyanın laiklerin kontrolü altında olduğunu söylüyor.

Reuters'in Nahda Hareketi'yle görüşerek doğrulattığı videoda Gannuşi'nin Selefilere, şiddete son vererek sivil eylemlere katılmaları çağrısında bulunduğu görülüyor.

Gannuşi, Nahda Hareketi'nin son seçimlerde iyi bir başarı elde etmesine rağmen ülkedeki önemli kurumların hala laiklerin kontrolü altında olduğunu söyledi.

Gannuşi "Devrimle elde edilen kazanımın heba olmaması için Selefiler biraz daha sabırlı olmalıdır. Diyanet İşleri Bakanlığı şu an bizim elimizde. Selefi gençler, camilerde diledikleri dersleri yapsınlar, televizyon, radyo ve okullar açın. Müslümanlar bu ülkeyi üniversitelerle doldurmalıdır. Her yerde Kuran okulları açmalıdır; çünkü insanlar hala İslam'ı bilmiyor." dedi.

Görüşmede Gannuşi, Cezayirli Müslümanların yüzde 80 oyla meclise girdiği tecrübeden ders almaları gerektiğini söyledi.

El-Kaide'ye yakınlığıyla bilinen Ensaruş Şeria adlı örgüt, şiddete meyilli olmasından ötürü ülkedeki laikleri endişelendiriyor.