Gazze tünellerine karşı büyük operasyon hazırlığı

img
Gazze tünellerine karşı büyük operasyon hazırlığı YDH

YDH- Mısır ordusunun Gazze’den Sina’ya açılan tünellere ve Sina’daki “suç örgütlerine” karşı geniş çaplı bir operasyona hazırlandığı bildirildi.




 

YDH-Mısır ordusunun Gazze’den Sina’ya açılan tünellere ve Sina’daki “suç örgütlerine” karşı geniş çaplı bir operasyona hazırlandığı bildirildi.

Filistin’deki bağımsız SAMA haber ajansının bildirdiğine göre Mısır ordusu, Gazze’den Mısır’a açılan tünellerin tahrip edilmesine ve Sina’daki “suç örgütlerinin” temizlenmesine yönelik geniş çaplı bir operasyona hazırlanıyor.

Mısırlı askeri kaynaklara dayandırılan haberde Sina’daki büyük temizlik operasyonunda Gazze’ye açılan tünellerin imhası için ağır silahların ve büyük askeri mühendislik teçhizatlarının ve iş makinelerinin kullanılacağı belirtildi.

Mısır ordusunun bir süre önce kullanılmaz hale getirmek için tünellere su pompaladığını hatırlatan askeri kaynak, tünellerin beton bloklarla desteklendiği için suya dayanıklılık gösterdiğinin anlaşıldığını bu yüzden tünellerin farklı yöntemlerle imha edilmesinin kararlaştırıldığını söyledi.

Tünelleri imha operasyonunun ordunun nezaretinde gerçekleştirileceğini belirten kaynak, böylece tünel sahiplerinin saldırı ihtimaline karşı önlem alınmış olacağını ifade etti.

Yaklaşık 1.7 milyon nüfuslu Gazze’nin ihtiyaçlarının yüzde 30’unun hala tüneller aracılığıyla karşılandığı bildiriliyor.

  



Makaleler

Güncel