Maliki ile Salih Mutlak arasında gizli pazarlık

img
Maliki ile Salih Mutlak arasında gizli pazarlık YDH

YDH- Irak Başbakanı Nuri el-Maliki ile el-Irakiye İttifakı’nın önde gelen liderlerinden Salih Mutlak arasında başbakan yardımcılığı konusuna gizli pazarlıklar yapıldığı bildirildi.




 

YDH-Irak Başbakanı Nuri el-Maliki ile el-Irakiye İttifakı’nın önde gelen liderlerinden Salih Mutlak arasında başbakan yardımcılığı konusuna gizli pazarlıklar yapıldığı bildirildi.

Irak İslami Yüksek Konseyi kaynaklarının bildirdiğine göre Irak Başbakanı Nuri el-Maliki, el-Irakiye İttifakı liderlerinden Salih Mutlak’a hizmetten sorumlu başbakan yardımcılığı görevini önerdi ve Mutlak’tan savunma bakanlığına vekalet etmesini istedi.

Salih Mutlak’ın da Başbakan Maliki’nin bu önerilerini kabul ettiğini belirten kaynaklar; ancak Salih Mutlak’ın Başbakan Maliki’den kendisiyle tek taraflı bir anlaşma yaptığı görüntüsü vermemek için şimdilik bu konuyu gündeme getirmemesini istediğini açıkladı.

Iraklı kaynaklar, Salih Mutlak’ın partisinin Irakiye’nin yerine Maliki ile iktidar ortaklığı anlaşması yaptığını belirterek Salih Mutlak’ın da çok yakında kabineden istifa eden Irakiye bakanlarının yerine kendi partisinden isimler önereceğini açıkladı.

  



Makaleler

Güncel