Barzani bizi değil Türkiye’yi seçti

img
Barzani bizi değil Türkiye’yi seçti YDH

YDH- Irak Başbakanı Nuri el-Maliki liderliğindeki Hukuk Devleti İttifakı, Kürdistan Bölgesi’ni işbirliği için Iraklı Arapları değil Türkiye’yi seçmekle suçladı.




 

YDH-Irak Başbakanı Nuri el-Maliki liderliğindeki Hukuk Devleti İttifakı, Kürdistan Bölgesi’ni işbirliği için Iraklı Arapları değil Türkiye’yi seçmekle suçladı.

Şarku’l- Evsat gazetesine demeç veren Hukuk Devleti İttifakı Üyesi İzzet Şahbender, Kürdistan Bölgesel Yönetimini, anayasaya bağlı kalmamakla ve Bağdat’la ilişkilerinde özensiz davranmakla suçladı.

Iraklı milletvekili İzzet Şahbender, “Kürtlerin önündeki iki yol var ya, Irak anayasası doğrultusunda Bağdat’la ilişkilerine bağlı kalacaklar veya Türkiye ile ilişki kuracaklar. Barzani ise ikinciyi yani Türkiye’yle ilişkiyi tercih etti” dedi.

Kürtlerin tavırlarını somut bir şekilde ortaya koyması gerektiğini belirten Şahbender, Kürtlerin hükümetten çekilmesiyle Kürdistan Bölgesi’nin geleceği üzerinde referanduma gidilmesini söz konusu etmesinin eş zamanlı geliştiğine dikkat çekerek Kürdistan Bölgesel Yönetimini bağımsızlık peşinde olduğunu söyledi.

Öte yandan Kürdistan Bölgesi’nin en önemli muhalefet partilerinden biri olan Goran Hareketi’nin Lideri Nuşerivan Mustafa KNN televizyonuna verdiği demecinde Mesud Barzani liderliğindeki KDP’nin Kürdistan Bölgesel Yönetimi anayasasını referanduma götürmesinin stratejik bir hata olduğunu söyledi.

Mustafa, “Şu anda KDP dışında Kürdistan Bölgesi’ndeki tüm partiler, Bölge anayasasının görüşülüp incelenmesi ve üzerinde ulusal uzlaşmaya varılması konusunda görüş birliği içerisindedir” dedi ve anayasanın referanduma götürülmesinin 1975 ve 31 Ağustos 1996’daki gibi tarihi ve stratejik bir hata olacağını söyledi.



Makaleler

Güncel