Kahire’deki el-Kaide hücresinde 10 kilo kimyasal madde bulundu

img
Kahire’deki el-Kaide hücresinde 10 kilo kimyasal madde bulundu YDH

Mısır güvenlik güçlerinin Kahire’deki yabancı bir elçiliğe intihar saldırısı planlayan bir el-Kaide hücresini 10 kilo kimyasal madde ile birlikte ele geçirdiği bildirildi.




 

YDH- Mısır içişleri bakanlığı Kahire’deki bir yabancı büyükelçiliğe saldırı hazırlığındayken yakalanan terörist grubun el-Kaide’nin batı Asya ve Afganistan koluyla bağlantılı olduğunu açıkladı.

Mısır İçişleri Bakanı Muhammed İbrahim, güvenlik güçlerinin Mısır sokaklarına güvenliği hakim kılmak için teröristlere karşı bir savaş başlattığını belirterek birkaç saat içerisinde çeşitli bölgelerde düzenlenen operasyonlarda çok sayıda silah ele geçirildiğini açıkladı.

Güvenlik güçleri tarafından ele geçirilen üç kişinin isimlerini açıklayan Mısır İçişleri Bakanı Muhammed İbrahim, bu kişilerle birlikte 10 kilo kimyasal madde ve içinde bomba yapımına ilişkin bilgilerin yer aldığı bir bilgisayar ele geçirildiğini söyledi.

Öte yandan Mısır’da yayımlanan el-Yovmu’s- Sabi gazetesi, İsrail’den yayın yapan Walla adlı bir sitenin Kahire’de yakalanan el-Kaide hücresinin Mali’ye yönelik operasyonlarından dolayı Kahire’deki Fransa konsolosluğuna intihar saldırısı hazırlığındayken yakalandıklarını bildirdiğini yazdı.



Makaleler

Güncel