Irak ordusu ve Peşmerge yine karşı karşıya

img
Irak ordusu ve Peşmerge yine karşı karşıya YDH

Irak ordusu ile Peşmerge güçlerinin Kerkük’te karşılıklı olarak alarm durumuna geçirildiği bildirildi.




 

YDH-Kurdpress haber ajansının bildirdiğine göre Kerkük havaalanına polis nakledilmesi üzerine Irak ordusu ile Kürdistan Bölgesel Yönetimi’ne bağlı Peşmerge güçleri karşılıklı olarak alarm durumuna geçirildi.

Havaalanında bulunan Irak ordusunun Kerkük İl Meclisi Güvenlik ve Koordinasyon Komitesi’nin Kerkük havaalanında yeni bir polis merkezi kurmak için bölgeye polis gücü sevk etmesine tepki gösterdiğinin belirtildiği haberde polisin engellenmesini isteyen Irak ordusuyla buna karşı çıkan Peşmerge güçlerinin karşılıklı olarak alarm durumuna geçirildiği bildirildi.

Polisin havaalanına gelişine tepki gösteren Irak ordusuyla polisin gelişini destekleyen Paşmerge ve asayiş güçleri arasında yaşanan krizin çözümü için iki tarafın yetkililerinin görüşmelere başladığı, Irak içişleri bakanlığının da olaya müdahil olduğu bildiriliyor.

Henüz taraflar arasında çatışma olduğu yönünde bir haber ulaşmazken, Kerkük Valisi Necmeddin Kerim, havaalanına polis yerleştirilmesinin vatandaşların talebi doğrultusunda atılan bir adım olduğunu söyledi.

Kerkük İl Meclisi, 2011 yılında kentteki askeri havaalanının sivil havaalanına dönüştürülmesi yönünde karar almıştı.



Makaleler

Güncel