“Mursi dönmedikçe ulusal uzlaşma olmayacak”

img
“Mursi dönmedikçe ulusal uzlaşma olmayacak” YDH

Müslüman Kardeşler liderlerinden Ahmed Arif, devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, görevine dönmedikçe ulusal uzlaşmanın gerçekleşmeyeceğini söyledi.




 

YDH-Katar’ın el-Cezire televizyonuna demeç veren Müslüman Kardeşler örgütü Liderlerinden Ahmed Arif, örgütün Lideri Muhammed el-Bedii’nin son konuşmasına atıfta bulunarak Mısır’ın yeniden basının susturulduğu diktatörlük dönemlerine dönmeyeceğini söyledi.

Ahmed Arif, “Cize’deki Nahda Meydanında 4 milyon, Kahire’deki Rabiatu’l Adeviye Meydanında 3 milyon, Cumhurbaşkanlığı muhafızları karargahının önünde 250 bin kişi toplandı, aynı şey diğer kentler için de geçerli. Mısır halkı bu gösterilerle taleplerinde ısrarlı olduğunu ve gasp edilen hakları iade edilinceye kadar da direneceğini gösterdi” dedi.

Muhalifleri Mübarek rejimi kalıntılarıyla birlikte devrimi yok etmeye çalışmakla suçlayan Arif, “Krizden tek çıkış yolu, Mursi’nin görevine tekrar dönmesi ve darbecilerin aldığı tüm kararların geçersiz sayılmasıdır. Ancak bu durumda cumhurbaşkanlığı sarayında gerçek bir ulusal uzlaşma olur” dedi.

Muhammed Mursi görevine dönmedikçe meydanları terk etmeyeceklerini belirten Arif, “bizim kimseye bir düşmanlığımız yok; ama bize saldıranlara da cevabını veririz” dedi.

    



Makaleler

Güncel