İran’ın Suriye’ye silah göndermesini engelleyemiyoruz

img
İran’ın Suriye’ye silah göndermesini engelleyemiyoruz YDH

Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari, Suriye’ye hava yoluyla gönderilen silahları engelleyebilecek güçlerinin olmadığını açıkladı.




YDH-Şarku’l Evsat gazetesine demeç veren Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari, Irak’ın hava sahası kullanılarak Suriye’ye silah gönderilmesini önleyebilecek gücünün olmadığını belirterek Batılı ülkelerden yardım istedi.

Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari, “Irak, kendi sınırlarından Suriye’ye silah gönderilmesini kınamıştır, bu meseleyi İran tarafına da bildirmişti; ancak bunu engelleyebilecek güce sahip değildir” dedi.

İran uçaklarına rast gele yapılan kontrollerde gıda ve ilaç gibi insani yardımlar dışında bir şeye rastlamadıklarını belirten Zebari, “Eğer Batılılar, İran’dan Suriye’ye yapılan uçuşların durmasını istiyorsa, bunu engellemek için Irak devletine yardımcı olmalıdırlar” dedi.

Irak’ın Suriye konusundaki tutumunun tarafsızlık olduğunu belirten Hoşyar Zebari, Irak’ın Suriye’ye silah göndermediğini ve Suriye’ye yapılan petrol satışında da indirim yapmadığını söyledi.



Makaleler

Güncel