Mısır hükümetinden siyasi süreç için takvim

img
Mısır hükümetinden siyasi süreç için takvim YDH

Mısır geçici hükümetinin anayasa reformu ve seçimlerle ilgili 4 aylık bir takvim öngördüğü bildirildi.




YDH- Xin Hua haber ajansının bildirdiğine göre Mısır Geçici Cumhurbaşkanı Adli Mansur’un Siaysi Danışmanı Mustafa Hicazi bugün düzenlediği basın toplantısında dört ay içinde anayasa reformu yapmayı ve ardından da önce parlamento sonra da cumhurbaşkanlığı seçimlerine gitmeyi planladıklarını açıkladı.

Mustafa Hicazi, anayasa reformundan sonra iki ay içerisinde parlamento seçimleri yapılacağını belirterek yeni parlamentonun oluşmasından sonra da bir hafta içerisinde cumhurbaşkanlığı seçimleri tarihinin ilan edileceğini söyledi.

Siyasi geçiş sürecini kolaylaştırmak için bir Adalet ve Uzlaşma kurumu kurulacağını belirten Hicazi, bu süreci yönetmek üzere kabinede bir de bakanlık oluşturulduğunu söyledi.

Siyasi geçiş sürecinin adalete ve yasalara dayalı olacağını belirten Hicazi, haklarında tutuklama kararı çıkarılan Müslüman kardeşler liderlerinin de yasalar çerçevesinde taraftarlarını şiddete tahrik etmek suçundan yargılanacağını ifade etti.

Mustafa Hicazi ayrıca Kahire’yi ziyaret eden ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı William Burns’un devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin serbest bırakılması yönünde bir talebinin olmadığını söyledi.



Makaleler

Güncel