Irak birliklerinin komutası Iraklılara bırakılıyor

img
Irak birliklerinin komutası Iraklılara bırakılıyor YDH

SAAF-Irak Savunma Bakanlığı, ABD ile Irak birliklerinin komutasının Iraklılara bırakılmasını




SAAF-Irak Savunma Bakanlığı, ABD ile Irak birliklerinin komutasının Iraklılara bırakılmasını öngören bir anlaşmanın en kısa sürede imzalanacağını duyurdu.

 

Fransız Haber Ajansı’nın bildirdiğine göre Irak Savunma Bakanlığı Sözcüsü Muhammed el-Askeri, bugün Bağdat’ta yaptığı basın toplantısında “bu anlaşma ertelenmiş olmakla birlikte anlaşma belgesinin hazırlanması için çalışılmaktadır” dedi.

 

Bu anlaşmayla Irak’taki tüm güvenliğin Irak güvenlik güçlerine bırakılmış olacağını belirten el-Askeri, söz konusu belgeye Irak adına kimin imza atacağıyla ilgili bir soruya Silahlı kuvvetler genel komutanı sıfatıyla Başbakan Nuri el-Maliki’nin, Savunma Bakanı’nın, genelkurmay Başkanı’nın veya Kuvvet komutanlarının imza atabileceğini söyledi.

 

Amerikalı subaylar, Maliki hükümetinin söz konusu anlaşmada değişiklik yapılmasını istediğini açıklarken Irak Savunma Bakanlığı, yeni belgede yetkilerin kimde olacağı konusunda bir anlaşmazlık bulunmadığını, hükümetin hukuk danışmanlarının yeni belgeyi incelemekte olduğunu bildirdi.

 



Makaleler

Güncel