Mukteda Sadr ve İslam Partisi’nden terör uyarısı

img
Mukteda Sadr ve İslam Partisi’nden terör uyarısı YDH

Irak’taki Sadr Hareketi’nin Lideri Mukteda Sadr ile Sünni İslam Partisi, son dönemde artan terörist saldırılar konusunda sert uyarılarda bulundu.




YDH-El Cezire televizyonunun haberine göre ramazan ayının başlamasından bu yana yüze yakın kişinin hayatını kaybetmesine neden olan terörist saldırılara tepki gösteren Mukteda Sadr, bu şiddete karşı daha fazla seyirci kalamayacaklarını söyledi.

Mukteda Sadr, “bu hükümetin işi bitmiştir” ifadesiyle hükümetin terörist saldırıları önlemede yetersiz kaldığını belirterek “Eğer Irak’ta yaşanan bu olaylar başka bir ülkede yaşansaydı halk ayaklanır ve hükümeti düşürürdü” dedi.

Irak Müslüman Kardeşler örgütünün siyasi partisi olan İslam Partisi de sön dönemde artan terörist saldırılarla ilgili olarak güvenlik yetkililerini suçladı.

İslam Partisi Üyesi Selim el-Cuburi, güvenlik kurumlarındaki bazı yetkililerin bazı bölgelerdeki belirli aileleri göç ettirmeye yönelik gizli bir plan kurduğunu öne sürerek Irak hükümetini yaşanan şiddet olayları karşısında yetersiz kalmakla suçladı.

 El Cezire, haberinde ayrıca Irak Meclis Başkanı Usame Nuceyfi ile Bedir Örgütü Başkanı Hadi Amiri arasında yapılan görüşmede gerginliğin düşürülmesi konusunda görüş birliğine varıldığını bildirdi.



Makaleler

Güncel