Ayetullah Sistani’den birlik çağrısı

img
Ayetullah Sistani’den birlik çağrısı YDH

SAAF-Irak’ın en büyük dini mercilerinden Ayetullah Sistani, Irak’ta iç savaş tehlikesine dikkat




SAAF-Irak’ın en büyük dini mercilerinden Ayetullah Sistani, Irak’ta iç savaş tehlikesine dikkat çekerek halktan birlik ve beraberliğini korumasını istedi.

 

Fransız haber Ajansı’nın Necef’ten bildirdiğine göre Hz. Mehdi’nin doğum günü münasebetiyle bir açıklama yayınlayan Ayetullah Sistani, “Bugün bir kez daha tekrar ediyorum, hangi mezhep ve etnik kesimden olursa olsun tüm Iraklıların Irak’ı tehdit eden tehlike karşısında uyanık olması gerekiyor” dedi.

 

Açıklamasında Şiilere de Sünnilere de seslendiğini belirten Ayetullah Sistani, ABD saldırısının sebep olduğu kan dökücülüğün durdurulmasını istedi.

 

Irak Sağlık Bakanlığı’nın geçen ay Bağdat’ta 1584 Iraklının öldürüldüğü yönündeki açıklamasına da göndermede bulunan Ayetullah Sistani, “Bu insani ve dini değerlere ters cinayetleri açıklamakta kelimeler yetersiz kalmaktadır” dedi.

 

“Bu bunalımdan kurtulmak için tüm tarafların kan dökmeye ve şiddete son vermesi gerekmektedir” diyen Ayetullah Sistani, patlayıcı yüklü araçlarla ve kasten işlenen cinayetlerle kan dökülmesine artık son verilmesi gerektiğini belirtti.

 



Makaleler

Güncel