Irak: Teröristlere karşı Suriye ile işbirliği içindeyiz

img
Irak: Teröristlere karşı Suriye ile işbirliği içindeyiz YDH

Irak içişleri bakanlığı, sınır bölgelerindeki terörist gruplara karşı Suriye yönetimiyle koordineli hareket ettiklerini açıkladı.




YDH-Rusya’nın Arapça yayın kuruluşu Rusya el-Yovm’e demeç veren Irak İçişleri Bakanlığı Sözcüsü General Saad Ma’an, iki ülke sınırlarındaki terörist gruplara karşı Suriye yönetimi ile koordinasyon içinde olduklarını söyledi.

General Ma’an, Irak ordusunun Suriye sınırındaki Yarubiye sınır kapısı civarındaki silahlı gruplara yönelik operasyonlara katıldığı yönündeki haberlerin doğru olup olmadığına ilişkin bir soruya “Irak, Suriye ile sınırdaki terörist grupların güvenlik tehditlerine karşı sürekli olarak koordinasyon halindedir. Irak güvenlik güçleri bu bölgede yoğun bir çalışma içerisindedir. Irak’ta eylem yapan terörist gruplar sınır ötesinden gelmektedir. Dolayısıyla da Irak ile Suriye arasında terörist gruplara yönelik mücadelede koordinasyon bulunması normaldir” dedi.

Öte yandan Kürt silahlı grupların oluşturduğu YPG’nin el-Kaide bağlantılı gruplarla sürdürdüğü üç günlük yoğun çatışmaların ardından Irak sınırındaki Yarubiye sınır kapısının kontrolünü ele geçirdiği bildirildi.



Makaleler

Güncel