Ürdün de Hamas'a kapıları kapattı

img
Ürdün de Hamas'a kapıları kapattı YDH

Ramallah’taki Filistin kaynakları, Ürdün yönetiminin Hamas’a kapıları tamamen kapattığını bildirdi.




YDH- El-Kuds el-Arabi gazetesine konuşan Ramallah’taki Filistin kaynakları, Ürdün yönetiminin Mısır’daki yönetim gibi Hamas’ı Mısır’ın ulusal güvenliğiyle oynadığı suçlamasında bulunurken Hamas’a kapıları tamamen kapattığını açıkladı.
  Kaynaklara göre Hamas’ın Siyasi Büro Şefi Halid Meşal, Ürdünlü yetkililerle görüşme için bir çok defa Amman’a gitmek istedi, Ürdün yönetiminin ise bu talepleri geri çevirdi.
  Gazete, kaynakların “Ürdün yönetimi, Müslüman Kardeşler Cemaati’ne mensup olan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’yi deviren Savunma Bakanı Abdulfettah Sisi’yle paralel bir tavır sergileyerek Hamas’a kapılarını resmen kapattı. Hamas, Mısır ulusal güvenliğiyle oynamakla suçlandığı için Kahire, Amman ve Riyad tarafından kabul edilmiyor. Bu ülke istihbarat örgütlerinin elinde, Hamas’ın Mısır güvenliğiyle oynadığına dair deliller var” dediğini aktardı.
  1999 yılında Ürdün’den sürgün edilen Halid Meşal ve diğer Hamas liderleri, 13 yıl süresince Suriye’de yaşadı. Hamas liderliği, Katar’ın arabulucu girişiminden sonra Ocak 2012’de Kral Abdullah tarafından başkent Amman’da ağırlanmıştı. Hamas liderliği bu dönemde, Suriye’den ayrılma kararını almıştı.



Makaleler

Güncel