Suriye’de IŞİD’e ağır darbe

img
Suriye’de IŞİD’e ağır darbe YDH

Suriye’de Irak ve Şam İslam Devleti’ne karşı birçok muhalif silahlı örgütün başlattığı operasyonlarda ölü sayısı 117’ye yükseldi.




YDH- Şiddetli çatışmaların ardından Irak ve Şam İslam Devleti, Rakka’daki tüm karargahlarını boşaltırken, Tel Abyad’dan Aynu’l- Arus’a çekildi.

Rakka’daki çatışmalara, İslami Cephe’den Tevhid Tugayı ve Ahraru’ş Şam’ın da katıldığı bildirilirken, Irak-Şam İslam Devleti’nin kaçırdığı 50 kişinin serbest bırakıldığı öğrenildi.

Tevhid Tugayı’nın eski komutanlarından ve yeni kurulan Mücahitler Ordusu’nun komutanlarından Tevfik Şihabiddin, Irak ve Şam İslam Devleti’ne karşı yürütülen operasyonlara komuta edenlerin başında geliyor.

Ebubekir el-Bağdadi liderliğindeki IŞİD’in Suriye devrimini seyrinden çıkarmak için çalıştığını ifade eden Şihabeddin, el-Cezire televizyonuna yaptığı açıklamasında, Idlib’in Sarakib bölgesindeki bir bina dışında tamamının ele geçirildiğini, Halep’in ise büyük bir kısmında kontrolün sağlandığını söyledi.

Savaşı IŞİD’in başlattığı savunan Şihabeddin, IŞİD güçlerinin çıkarıldıkları yerlere yeninde geri dönemeyeceğini söyledi.