Dava Partisi Maliki’ye alternatif arayışında

img
Dava Partisi Maliki’ye alternatif arayışında YDH

Nuri el-Maliki liderliğindeki Dava Partisi’nin bir sonraki dönemde başbakanlık için Nuri el-Maliki dışında yeni aday belirlemeye çalıştığı bildirildi.




YDH-Ammar el-Hekim liderliğindeki Irak İslami Yüksek Konseyi’nin Tahran Enformasyon Bürosu’nun haberine göre Dava Partisi’nden ismi açıklanmayan bir yetkili, partinin yeni dönemde başbakanlık için yeni aday belirlemeye çalıştığını söyledi.

Habere göre Dava Partisi yetkilisi, partinin Nuri el-Maliki’yi yeniden başbakanlığa aday göstermesinin mümkün olmadığını belirterek “Çünkü tüm siyasi gruplar Maliki’nin politikalarından rahatsız, bu yüzden Dava Partisi başbakanlık için yeni aday listesi hazırlamayı gerekli görüyor” dedi.

Dava Partisi’nin başbakanlığı kaybetmek istemediğini belirten söz konusu parti yetkilisi, yeni dönem için başbakanlığa aday gösterilecek kişiler üzerinde yakında görüşmeler başlayacağını söyledi.

Dava Partisi’nin Maliki sonrasında başbakanlığa aday göstereceği kişiler arasında Tarık Necm, Ali el-Edib, Hudayr el-Huzai, İbrahim Caferi ve Adnan Zervi’nin isimleri geçiyor.

  



Makaleler

Güncel