Şam, Ulusal Koalisyon’a kapalı

img
Şam, Ulusal Koalisyon’a kapalı YDH

Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed, Cenevre konferansı öncesinde Dostlar Grubu tarafından desteklenen muhalif gruplara geçiş hükümeti yolunu kapattı.




YDH-Fransız haber ajansına demeç veren Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed, bu yıl yapılması beklenen cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olabileceğinin sinyalini verdi.

Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed, 22 Ocak’ta yapılacak Cenevre-2 konferansının en önemli sonucunun terörle mücadele olabileceğini söyledi.

Yurt dışındaki muhaliflerin Cenevre konferansında gündeme gelmesi beklenen geçiş hükümetindeki rolüne ilişkin bir soruyu cevaplayan Cumhurbaşkanı Beşşar Esed, “Yurt dışındaki muhaliflerin bakanlıklara tayin edilmesini öngören plan yasadışıdır. Biz bunu bir şaka olarak görüyoruz” dedi.

Suriye ordusunun hiçbir katliam yapmadığını, katliam yapanların terörist gruplar olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Esed, silahlı isyancılarla el-Kaide bağlantılı örgütler arasında bir fark olmadığını söyledi.

Fransa’nın Suriye’deki yıkıcı rolüne de değinen Cumhurbaşkanı Esed, Fransız yönetiminin Katar ve Suudi Arabistan’a bağlı hareket ettiğini ifade etti.

   



Makaleler

Güncel