Suudilerin Nusra ve IŞİD’i barıştırma girişimi

img
Suudilerin Nusra ve IŞİD’i barıştırma girişimi YDH

Suudi Arabistan’ın, Suriye’deki el-Kaide bağlantılı gruplardan Nusra Cephesi ile Irak-Şam İslam Devleti’ni (IŞİD) uzlaştırmak için girişimde bulunduğu bildirildi.




YDH-Panorama Şarku’l Avsat’ın haberine göre  Suudilerin selefi müftülerden Abdullah Muheysini’nin arabuluculuğuyla Nusra Cephesi ile IŞİD arasında barış sağlanması için başlattığı girişim başarısızlıkla sonuçlandı.

IŞİD’le Nusra Cephesi arasında arabuluculuk yapmaya çalışan Abdullah Muheysni, bir sosyal paylaşım sitesinde yayımladığı 35 dakikalık ses bandında IŞİD’in Nusra Cephesi ve diğer gruplarla barışma teklifini reddettiğini söyledi.

IŞİD’in diğer silahlı gruplarla ihtilafların çözümü için şer’i bir mahkeme kurulması önerisini mazeretler öne sürerek reddettiğini belirten Muheysini, Suriye’deki silahlı grupların birbirlerine, özellikle de IŞİD’e karşı derin bir kin ve düşmanlık oluştuğunu ifade etti.

IŞİD Lideri Ebubekir Bağdadi’den diğer silahlı gruplarla aradaki sorunların çözümü için kurulacak şer’i mahkemeyi kabul etmesini isteyen Muheysini, konuşmasında Nusra Cephesi’nden yana ifadeler kullanarak Nusra Cephesi’nin İslam hilafeti kurmaya çalıştığını söyledi ve bu örgüte destek çağrısında bulundu.



Makaleler

Güncel