Humus’tan sivillerin tahliyesine başlandı

img
Humus’tan sivillerin tahliyesine başlandı YDH

Suriye yönetimi ile Birleşmiş Milletler arasında yapılan anlaşma ile Humus’un eski şehir bölgesine insani yardımların ulaştırılmaya başlandığı bildirildi.




YDH- El Menar televizyonu, yapılan anlaşma çerçevesinde Humus’un eski şehir bölgesindeki onlarca sivilin de tahliye edileceğini bildirdi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, silahlı grupların işgali altındaki eski Humus bölgesine insani yardım ulaştırılması ve sivillerin tahliye edilebilmesi için Suriye ordusu ile silahlı gruplar arasında 3 günlük bir ateşkes yapıldığını açıkladı.

Humus Valisi Tallal el-Bezzazi, silahlı grupların işgali altındaki bölgelere insani yardımın yarın ulaştırılacağını açıkladı.

Humus Valisi Tallal Bezzazi, valilikten, Birleşmiş Milletlerden ve Kızılay’dan oluşturulan bir ekibin sivillerin güvenli bir şekilde tahliyesini ve istedikleri yere gönderilmesini sağlamak için belirlenen bölgeye gittiklerini açıkladı.

Birleşmiş Milletlerden aldıkları bilgiye göre tahliye edilmek istenen kişi sayısının yaklaşık 200 kadar olduğunu belirten vali, “sayı ne olursa olsun sivillerin tahliyesine hazırız, hatta bu siviller ülke dışına da çıkmak istiyorlarsa bizim açımızdan bir sorun yok” dedi.

El-Meyadin televizyonu, öğlen saatlerinde eski Humus bölgesinden 11 kişilik ilk sivil kafilenin tahliye edildiğini belirtti.

Yine el-Meyadin televizyonuna göre silahlı grupların tahliye sırasında açtığı ateş sonucu bir sivil yaralandı.

  



Makaleler

Güncel