Abbas: Başbakan yine Heniye olacak

img
Abbas: Başbakan yine Heniye olacak YDH

SAAF-Filistin Özerk Yönetimi Lideri Mahmud Abbas, yeni kurulacak ulusal birlik hükümetinde




SAAF-Filistin Özerk Yönetimi Lideri Mahmud Abbas, yeni kurulacak ulusal birlik hükümetinde başbakanlık görevinin yine İsmail Heniye’de olacağını belirtti.

 

Fransız Haber Ajansı’nın bildirdiğine göre Hamas hükümetinin başbakanı olan İsmail Heniyeyi yeni hükümeti kurmakla görevlendireceğini söyleyen Filistin Özerk Yönetimi lideri Mahmud Abbas, ulusal birlik hükümetinin yakında kurulacağını belirtti.

 

Polonya Başbakanı ile görüşmesinden sonra açıklamalarda bulunan Mahmud Abbas, parlamento çoğunluğunu dikkate alacağını belirterek “İsmail Heniye kardeşimi aday olarak sunacağımı söylersem gizli bir şey söylemiş olmam” diye konuştu.

 

Görevlendirmenin zamanı konusunda açık bir şey söylemeyen Mahmud Abbas, “hükümetin en kısa sürede kurulacağını umuyorum” dedi.

 

Başbakan İsmail Heniye ile Filistin Özerk Yönetimi Lideri mahmud Abbas, geçtiğimiz pazartesi günü İsrail cezaevlerindeki Filistinli esirlerin hazırladıkları uzlaşma planı doğrultusunda bir ulusal birlik hükümeti kurma konusunda anlaşmaya varmıştı.

 

ABD, AB, BM ve Rusya’dan oluşan dörtlü komite, Filistin’e uluslar arası yardım yapılmasını Filistinlilerin barış görüşmelerine bağlı kalması, şiddete son vermesi ve İsrail’in tanınması şartına bağlamıştı.