Halep cezaevi kuşatması kırılmak üzere

img
Halep cezaevi kuşatması kırılmak üzere YDH

Suriye ordusunun silahlı grupların yaklaşık bir yıldır kuşatma altında tuttuğu Halep merkez cezaevine yaklaştığı ve kuşatmanın kırılmak üzere olduğu bildirildi.




YDH-El Alem televizyonu, Suriye ordusunun Halep kentinin kuzeyindeki ilerleyişinin sürdüğünü belirterek, ordunun el-Kindi hastanesine ulaştığını duyurdu.

Suriye ordusunun yaklaşık bir yıldır silahlı grupların kuşatması altında olan Halep merkez cezaevine yaklaştığının belirtildiği haberde Suriye ordusunun ilerleyişini önleyen stratejik öneme sahip el-Bureyc tepesinin ordunun kontrolüne geçtiği ve silahlı gruplardan temizlendiği ifade edildi.

Yaklaşık bir hektarlık yüzölçümüyle Suriye’nin en büyük cezaevi olan Halep cezaevinde çok sayıda tekfirci militanın bulunmasından dolayı uzun bir süredir silahlı grupların hedefinde yer aldığı bildiriliyor.

Cezaevinin kuşatma altında bulunduğu yaklaşık bir yıllık süre içerisinde cezaevini ele geçirmek için başlatılan çok sayıda saldırı püskürtülmüştü.

El Cezire televizyonu da Suriye ordusunun Halep cezaevine yaklaştığını belirterek Halep’teki muhalif silahlı grupların kuzeyden dışarıyla bağlantısının büyük oranda kesildiğini bildirdi.

El-Cezire televizyonu, Suriye ordusunun bölgedeki ilerleyişinin sürmesi ve bölgenin tamamen ordunun kontrolüne geçmesi durumunda muhaliflerin kuzey yönünden kent dışıyla bağlantısının tamamen kesilmiş olacağını bildirdi.

   



Makaleler

Güncel