Nusra ve İslam Ordusu’nun kimyasal silah belgesi

img
Nusra ve İslam Ordusu’nun kimyasal silah belgesi YDH

Nusra Cephesi ile İslam Ordusu adlı silahlı grubun Doğu Guta’da kimyasal silah kullandığını gösteren bir belgenin ele geçirildiği bildirildi.




YDH-Suriye’den yayın yapan Dampress haber sitesinin haberine göre ele geçirilen Nusra’ya ait toplantı tutanağında Doğu Guta’daki kimyasal silah saldırısının Nusra ve İslam Ordusu tarafından gerçekleştirildiği itiraf ediliyor.

Belgenin Nusra ve İslam Ordusu temsilcileri ile Türk istihbarat yetkililerinin geçtiğimiz yılın nisan ayında Gaziantep’te yaptıkları bir toplantıda hazırlanan tutanak olduğunun belirtildiği haberde tutanakta Türk istihbaratçılarının Suriye’ye hafif ve yarı ağır silahların geçişini garanti ettiği bilgisinin yer aldığı öne sürüldü.

Türkiye’den uçaksavarlar da dahil olmak üzere Suriye’ye bir silah köprüsü kurulmasının kararlaştırıldığı toplantıya ait tutanakta Nusra Cephesi’nin kimyasal silah kullanımını Kur’an’dan ayetlerle açıklamaya çalışan ifadelerin yer aldığı bildirildi.

Zorunlu hallerde haramların helal olabileceği belirtilerek kimyasal silah kullanımının meşrulaştırılmaya çalışıldığı belgede İslam Ordusu ile birlikte Doğu Guta’da sınırlı düzeyde kimyasal silah kullandıkları bilgisinin yer aldığı ifade edildi.

Habere göre belgede Nusra Şer’i Kurulu’nun Suriye yönetiminin Alevi olduğunu belirttiği “Alevi rejimin devrilmesi için kimyasal silah kullanılabilir” fetvasını verdiği ifade ediliyor.

    



Makaleler

Güncel