Irak ordusu Tıkrit’i geri aldı

img
Irak ordusu Tıkrit’i geri aldı YDH

Irak ordusunun aşiretlerin de desteği ile Selahaddin kentinin merkezi olan Tıkrit’i IŞİD’den geri aldığı bildirildi.




YDH- Sumeriyenews’in haberine göre Irak ordusunun operasyonları üzerine IŞİD militanlarının Tıkrit kentinden çekildiğini, Peşmerge güçlerinin de Kerkük’teki tüm kontrolü elinde bulundurduğunu bildirdi.

Skynews Arabi’nin haberine göre ise Irak ordusunun Selahaddin ve Neyneva’ya düzenlediği hava operasyonlarında 45 IŞİD militanının öldürüldüğünü bildirdi.

Diyala Valisi Sadık el-Hüseyni, Diyala’daki kadınların da kenti korumak için gönüllü olduğunu belirterek 200 kadının Kalaşnikof marka silahlarla güvenlik güçlerine destek vermek için örgütlendiğini bildirdi.

Vali Hüseyni, General Abdulemir Zeydi komutasındaki birliklerin Diyala-Kerkük arasında gayrinizami operasyonlar düzenlediğini ve IŞİD’e ait 60 araçlık bir konvoyun imha edildiğini söyledi.

El-Alem televizyonu da ‘acil’ anonsuyla duyurduğu haberinde Musul’u kurtarmaya yönelik operasyonların başladığını belirterek Irak savaş uçaklarının operasyonları sonucu IŞİD militanlarının Musul kenti sokaklarından Rabie bölgesine doğru çekilmekte olduğunu bildirdi.



Makaleler

Güncel