Yermuk anlaşması ertelendi

img
Yermuk anlaşması ertelendi YDH

Silahlı grupların Şam’daki Yermuk Filistin mülteci kampından ayrılmasını öngören anlaşmanın Nusra Cephesi’nin kamptan ayrılmamaktaki ısrarı nedeniyle ertelendiği bildirildi.




YDH-El-Kudsu’l Arabi gazetesinin haberine göre silahlı grupların Yermuk kampını terk etmesini öngören anlaşma üzerine birçok Filistinli ailenin evlerine dönmek için kamp civarında toplandığını; ancak anlaşmanın ertelendiğini bildirdi.

Habere göre Filistin Kurtuluş Örgütü’nün aracılığıyla Cumartesi günü silahlı grupların Yermuk kampını terk etmesini ve Filistinlilerin evlerine dönmesini öngören bir anlaşma imzalandı; ancak başta Nusra Cephesi olmak üzere bazı silahlı grupların kampı terk etmemekte ısrar etmesi üzerine anlaşma yürürlüğe giremedi.

Silahlı grupların Yermuk’e girmesinden sonra bir yıldan fazla bir süredir yeniden mülteci durumuna düşen Filistinli mültecilerin anlaşma yapıldığı haberleri üzerine evlerine dönme hazırlığı yaptığı belirtilirken müzakerelerde bulunan Nusra Cephesi’nin kamptan çekilmeyi kabul etmemesi üzerine anlaşmanın uygulanamadığı bildirildi.

Suriye yönetimi ile silahlı gruplar arasında yapılan anlaşmanın silah bırakmak isteyenlerin ulusal uzlaşma çerçevesinde af kapsamına alınmasını, silahlarını bırakmayanların ise Yermuk dışına dağılmasına izin verilmesini öngördüğü bildiriliyor.

Anlaşmada ayrıca yıkılan yerlerdeki enkazın ve kurulan barikatların kaldırılmasını ve kampa yardım ve onarım ekiplerinin girmesini öngören maddelerin bulunduğu belirtiliyor.

Anlaşmanın imzalandığı yönündeki haberler üzerine onlarca Filistinli ailenin kampın kuzey girişindeki el-Batiha meydanında toplandığı ve çadırlar kurarak evlerine dönmeyi bekledikleri bildiriliyor.

   



Makaleler

Güncel