Suriye’de geniş çaplı kabine değişikliği

img
Suriye’de geniş çaplı kabine değişikliği YDH

Suriye cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından kabinede geniş çaplı bir değişim yaşandığı bildirildi.




YDH-Londra’da yayımlanan Reyu’l- Yovm gazetesi, Suriye hükümetindeki değişiklikler kapsamında dışişleri bakanlığı ile cumhurbaşkanı yardımcılığına da yeni atamalar yapıldığını bildirdi.

Hükümette yer alacak bası isimlerin basına sızdığı, bazı isimlerin ise neredeyse kesinleştiği belirtilirken kabinede muhaliflerden kimsenin olmayacağı; ancak çok sayıda bağımsız ismin yer alacağı bildirildi.

Suriye kabinesindeki en büyük değişikliğin Velid Muallimin’in dışişleri bakanlığından alınarak Faruk Şara’nın yerine cumhurbaşkanı yardımcısı olarak atanması olduğu belirtildi.

Dışişleri bakanlığına Muallim’in yardımcısı Faysal Mikdad’ın getirileceği belirtilirken, bu görevle ilgili olarak Suriye’nin BM Daimi Temsilcisi Beşşar Caferi ile Cumhurbaşkanı Danışmanı Buseyna Şaban’ın isimlerinin de geçtiği bildirildi.

Habere göre enformasyon bakanlığı için halen bu bakanlığı yürüten Umran Zobi’nin yanı sıra bir dönem radyo televizyon kurumunun başkanlığını da yapan Suriye’nin Lübnan Büyükelçisi Ali Abdulkerim’in adı da geçiyor.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Beşşar Esed’in rakibi olan Hassan Nuri’nin ekonomi bakanlığına atanması ihtimalinin bulunduğunu belirten gazete, böylece Nuri’ye cumhurbaşkanlığı seçimleri sırasında gündeme getirdiği ekonomi programını uygulama fırsatının verilmiş olacağını yazdı.

Haberde terörle mücadeledeki başarıları sebebiyle İçişleri Bakanı Muhammed  Şaar ile Savunma Bakanı Fahd Casim el-Fureyc’in görevlerine devam edeceği belirtildi.



Makaleler

Güncel