Suriye ordusu ve Hizbullah'tan güney cephesi operasyonu

img
Suriye ordusu ve Hizbullah'tan güney cephesi operasyonu YDH

Suriye ordusu ve Hizbullah’ın Dera ve Kunaytra bölgelerinde geniş çaplı bir operasyon başlattığı bildirildi.




YDH- İran’da yayımlanan Maşrık gazetesinin haberine göre Suriye ordusu dün sabah Dera’nın stratejik öneme sahip Deyr el-Ades bölgesini tamamen kontrol altına aldı.

Deyr el-Ades bölgesindeki silahlı grupların ağır kayıplar verdiği ve bölgeyi tamamen kontrol altına alan Suriye ordusunun silahlı grupların yerleştirdiği bombaları ve mayınları temizlemeye başladığı bildirildi.

Suriye ordusu ile Hizbullah’ın güney cephesi operasyonları kapsamında Şam’ın batı kırsalı ile Kunaytra kırsalının sınır hattında bulunan Fatıma, Raid, el-Mukrin ve Mera’i ve Danci bölgelerini kontrol altına aldığı, Suriye ordusu ile Hizbullah’ın kuşatması altındaki Deyr Meker köyünün ise kontrol altına alınmak üzere olduğu ifade edildi.

Operasyonların çok hızlı ve sürpriz nitelikte geliştiğinin belirtildiği haberde operasyonun henüz ilk saatlerinde silahlı grupların çok sayıdaki komuta merkezinin yok edildiği bildirildi.

Kunaytra çevresinde başlatılan operasyonda Mera’i tepesi ve Recm es-Sayd ile Dera ve Kunaytra arasında kalan el-Habbariye köyünün kontrolünün Suriye ordusu tarafından ele geçirildiği bildirildi.

İsrail işgali altındaki Golan’la sınır olan Kunaytra bölgesinde ağırlıklı olarak Nusra Cephesi militanları bulunuyor.

Suriye ordusunun daha önce bu bölgede yaptığı operasyonlar sırasında İsrail ordusunun bölgedeki silahlı gruplara hava ve topçu desteği sağladığı bildirilmişti.

Golan sınırında Suriye ordusu ile girdikleri çatışmalarda yaralanan militanlar, İsrail’de tedavi ediliyor.

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, bir süre önce İsrail’de tedavi gören militanları ziyaret etmişti.