İsrail: HAMAS’ta Hiçbir Değişme Yok

img
İsrail: HAMAS’ta Hiçbir Değişme Yok YDH

SAAF- İsrail Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Mark Regev, HAMAS’ın İsrail’i tanıması yönünde hiçbir belirti bulunmadığını söyledi.




SAAF- İsrail Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Mark Regev, HAMAS’ın İsrail’i tanıması yönünde hiçbir belirti bulunmadığını söyledi.

 

Filistin Dışişleri Bakanı Mahmud ez-Zahhar’ın Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Kofi Annan’a gönderdiği mektubu değerlendiren Regev, “HAMAS’ın İsrail konusundaki tutumunda hiçbir değişim gözlenmiyor, bu mektup da siyasi bir oyundan başka bir şey değil” dedi.

 

“Filistin Dışişleri Bakanı, mektubunda bölgede barış ve işbirliğinden söz ediyor; ama yazık ki içinde İsrail’in geçmediği bir bölgeden bahsediyor” diyen Regev, sözlerini “bu mektubun hiçbir yerinde İsrail’in adından söz edilmiyor, o öyle bir bölge haritasından bahsediyor ki orada İsrail bulunmuyor” diye sürdürdü.

 

Filistin Dışişleri Bakanı Mahmud ez-Zahhar, BM Genel Sekreteri Kofi Annan’a gönderdiği mektupta, HAMAS’ın uluslar arası toplumla müzakereye ve komşularıyla barış ve huzur içinde bir arada yaşamaya hazır olduğunu belirtmişti.

 

Mahmud ez-Zahhar’ın bu açıklaması, bazı haber ajansları tarafından HAMAS’ın İsrail’i tanıdığına dair bir ima olarak yorumlanmıştı; fakat ez-Zahhar, bugün bir açıklama yaparak mektubundan böylesi bir çıkarım yapılamayacağını belirtti.