İdlib için benzersiz yığınak

img
İdlib için benzersiz yığınak YDH

Suriye ordusu, Hizbullah ve Halk Savunma Güçlerinin İdlib’i kurtarmak için daha önce benzeri görülmemiş bir hazırlık yaptığı bildirildi.




YDH- Londra’da yayımlanan Rey el-Yovm gazetesi, Suriye’nin İdlib kentini el-Kaide liderliğindeki silahlı grupların işgalinden kurtarmak için daha önce rastlanmayan büyüklükte bir askeri güç oluşturduğunu bildirdi.

Haberde Suriye ordusunun yanı sıra Hizbullah, Halk Savunma Güçleri ve Fatımiyun grubunun da İdlib’in kurtarılması operasyonuna hazırlandığı bildirildi.

Birliklerin İdlib sınırındaki Sehl el-Gab ve Curin bölgesi yakınlarında toplandığı ve Cisr eş-Şugur ile İdlib’i kurtarmak için büyük harekata hazırlandığı bildirildi.

İdlib ve Cisr Şugur, bir ay kadar önce Suudi Arabistan Türkiye ve Katar tarafından bir araya getirildiği belirtilen Nusra Cephesi liderliğindeki Fetih Ordusu adlı silahlı gruplar koalisyonu tarafından ele geçirilmişti.

Rey el-Yovm gazetesi, Suriye’de sahadaki durumu değiştirebilecek öneme sahip bu operasyonun başarıyla tamamlanması halinde Suriye ordusunun operasyon derinliğinin artacağını ifade etti.

İdlib’le ilgili harekatın İran Devrim Muhafızları’na Bağlı Kudüs Ordusu’nun Komutanı General Kasım Süleymani tarafından hazırlandığını öne süren gazete, General Süleymani’nin Curin bölgesine giderek İdlib’i işgal eden silahlı grupları destekleyen Türkiye’ye mesaj verdiği yorumunu yaptı.

“Türkiye, İran’la yaptığı örtülü anlaşmayı çiğnedi”

Rey el-Yovm gazetesi, görüştüğü İranlı diplomatik kaynakların da Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyindeki askeri eylem kuralları konusunda İran’la yaptığı örtülü anlaşmayı ayaklar altına aldığını, bu anlaşmayı inkar ederek Suudi Arabistan’la yeni bir ittifak yaptığını ve bu yüzden İran da artık kendini bu anlaşmaya bağlı kalmakla yükümlü görmediğini söylediklerini nakletti.