Suudi Arabistan: İran Körfez İçin Tehdit Değil

img
Suudi Arabistan: İran Körfez İçin Tehdit Değil YDH

SAAF-SAAF'ın Londra temsilciliğinin ünlü savunma dergisi Defensnews’e dayanarak verdiği habere göre




SAAF-SAAF'ın Londra temsilciliğinin ünlü savunma dergisi Defensnews’e dayanarak verdiği habere göre Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Suud el-Faysal İran’ın Fars Körfezi’nde gerçekleştirdiği tatbikatı ülkesine yönelik bir tehdit olarak görmediğini açıkladı.

 

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı dün yaptığı açıklamayla İran’ın yeni silahlar denediği tatbikatı Körfez ülkeleri için bir tehdit olarak görmediğini söyleyerek İran’a yapacağı resmi gezinin de duyurusunu yaptı.

 

Prens Suud el-Faysal, gazetecilere verdiği demeçte şunları söyledi: “Yapılan tatbikat İran’ın Körfez’de yaptığı ilk deniz tatbikatı değildir ve bana göre bu tatbikat hiçbir komşu ülke için de tehdit oluşturmamaktadır.”

 

İran’ın nükleer programı ile ilgili yapılan tartışmalara da değinen el-Faysal, İran’ın nükleer silah elde etme peşinde olduğuna inanmadığını ifade ederek, “Bu yüzden biz nükleer silahlanmaya dönüşmediği sürece İran’ın enerji üretmek için nükleer teknoloji alanında bilimsel çalışmalar yapmasını bir tehlike görmüyoruz. Bununla birlikte nükleer silahlanmayı da onaylamıyoruz ve bir tehdit olarak görüyoruz” dedi.

 

Suudi Dışişleri Bakanı konuşmasında daha fazla Ortadoğu ülkesinin nükleer silah elde etmesinin engellenmesinin yeteli olmadığını dile getirerek bu konuda daha iyi bir politika izlenebilineceğini ve bu çerçevede de İsrail gibi nükleer silahlara zaten sahip olan ülkelerin bu silahlardan arındırılması politikasının takip edilebileceğini söyledi.

 

Prens Suud el-Faysal, İran’a yapacağı gezinin çok yakında olacağını dile getirirken kesin bir tarih vermedi.