Lübnanlı bazı gruplar iç savaş hazırlığı yapıyor

img
Lübnanlı bazı gruplar iç savaş hazırlığı yapıyor YDH

SAAF-Lübnan’da yayınlanan ed-Diyar gazetesi, ülkedeki siyasi gerginlikten dolayı bazı grupların




SAAF-Lübnan’da yayınlanan ed-Diyar gazetesi, ülkedeki siyasi gerginlikten dolayı bazı grupların muhtemel bir iç savaş için hazırlık yaptığını yazdı.

 

Haberini ismini açıklamadığı “güvenilir” bir kaynağa dayandıran gazete söz konusu kaynağın “Lübnan’daki bazı partiler, ülkenin çeşitli bölgelerinde lojistik hazırlıklar yapıp silahlı birlikler oluşturarak muhtemel iç çatışmalara hazırlanıyor” dediğini yazdı.

 

Çoğu Lübnan dışında yaşayan iç savaş döneminin asli aktörlerinin bu konudaki çağrılarına değinen gazete, “bu partiler, ülkenin muhtelif bölgelerinde bazı istihbarat örgütleriyle koordinasyon içerisinde bulunuyorlar, bazı bölgelerde silah satımı veya dağıtımı açıktan yapılıyor” diye yazdı.

 

Bir Kalaşnikof marka silahın fiyatının 700 dolara ve bir merminin fiyatının ise 25 sente çıktığını belirten ed-Diyar gazetesi, bu durumun Lübnan devletinin güvenliği sağlama konusundaki zafiyetinden kaynaklandığını belirtti.

 

Bazı grupların ağır silahlar temin ettiğini de yazan gazete, bunların hangi gruplar olduğuna ilişkin ayrıntıya yer vermedi.